Η γιαγιά μου

Σχέση μητέρας – παιδιού: Μπορεί να μην είναι απλή αλλά παραμένει πολύτιμη

Γράφει: Ελεάνα Παπαχαραλάμπους
11/5/2018

Αυτήν την Κυριακή γιορτάζουμε και υμνούμε την σημαντικότερη γυναικεία φιγούρα στην ζωή μας. Την μητέρα μας! Για μια γυναίκα η σχέση με την μητέρα της είναι από τις σημαντικότερες στην ζωή της,  σχέση αγάπης, αλλά και συγκρούσεων, τρυφερότητας και ανταγωνισμού. Ένας ισχυρός δεσμός που δεν μπορεί να τον σπάσει κανείς!

Ο ρόλος της μητέρας δε βασίζεται μόνο στο γεγονός ότι είναι γυναίκα και φέρνει στον κόσμο παιδιά, αλλά εκτείνεται πέρα από αυτά τα καθοριστικά όρια.

Είναι κοινή η γνώμη ότι η «φυσική σχέση» μητέρας-παιδιού εκδηλώνεται αβίαστα κι αυθόρμητα, κάτι που θεωρείται δεδομένο μιας κι αυτή η σχέση χαρακτηρίζεται σαν ενστικτώδης.

θα εκπλαγείς από τη δύναμη, την αγάπη, την υπομονή και το πνεύμα που η μαμά σου χαρίζει αβίαστα σε αυτόν τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα, σε σένα.

Αγαπάμε τις μαμάδες μας γιατί:

Είναι στοργικές

Μας δείχνουν την αγάπη τους και εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους ανεξαρτήτως της ηλικίας μας!

Νοιάζονται

Νοιάζονται για εμάς με κάθε τρόπο. Πέραν του να μας φροντίζουν, νοιάζονται για εμάς βάση των δικών μας αναγκών και επιθυμιών.

Είναι καλές ακροάτριες

Πόσες φορές έχουν ξενυχτήσει μαζί μας; Είναι στην άλλη άκρη της γραμμής και μας δίνουν κουράγιο, μας δίνουν τις πολύτιμες συμβουλές τους στα μικρά ή μεγάλα μας προβλήματα.

Μας αποδέχεται

Για τις μαμάδες μας είμαστε πάντα τέλειοι!

Χρόνια πολλά υπέροχα πλάσματα! Χρόνια πολλά μαμάδεςΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ